Radio

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What does God expect of us for all the gifts He has bestowed upon us? Bhagawan Himself explains to us today.

Do not think that God is at some distant place. He is with you, nearer than your most beloved family. Develop good qualities. Be a part of the society by undertaking noble activities. God (Bhagawan) does not expect anything from you nor does He need anything. All He cares for is your good reputation. The body is bound to perish. No one can escape death, even if they hide themselves in a forest. Do not worry about it. Continuously develop virtues as they will remain with you and protect you always. Use your discrimination, but this should not be individual discrimination, but be discrimination at the societal and universal level. Only then truth and right conduct will prevail. This should be the barometer for your conduct.

- Divine Discourse, 'My Dear Students', Vol 2, Ch 1.

Practice the attitude of offering every act at the Feet of God as a flower is offered in worship.
                                                                      -BABA


Τί αναμένει από εμάς ο Θεός μετά από όλα τα δώρα, που μας έχει χαρίσει; Ο Ίδιος ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Να μην σκεπτόσαστε ότι ο Θεός βρίσκεται σε κάποιο μακρινό τόπο. Είναι μαζί σας, και βρίσκεται πιο κοντά σας ακόμη και από τα μέλη της  πολυαγαπημένης σας οικογένειας. Να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε καλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και αρετές. Να αναλαμβάνετε σπουδαίες και ανώτερης ευγένειας δραστηριότητες και έτσι να γινόσαστε ουσιαστικά μέλη της κοινωνίας. Ο Θεός δεν περιμένει  να του προσφέρετε τίποτε, ούτε και χρειάζεται τίποτε. Αυτό που Τον ενδιαφέρει είναι η καλή φήμη σας. Το σώμα ως θνητό είναι αναπόφευκτο να χαθεί. Κανείς δε μπορεί να αποφύγει τον θάνατο, ακόμα και αν κρυφτεί βαθιά μέσα στο δάσος. Μην ανησυχείτε γι’ αυτό. Να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε συνεχώς αρετές και καλές ιδιότητες, επειδή αυτές θα είναι πάντα μαζί σας και θα σας προστατεύουν. Να χρησιμοποιείτε τη διάκρισή σας, όχι όμως στο επίπεδο του μεμονωμένου ατόμου, αλλά στο κοινωνικό και στο συμπαντικό επίπεδο. Μόνο τότε θα επικρατήσει η αλήθεια και η ορθή συμπεριφορά. Αυτό πρέπει να είναι το βαρόμετρο και ο οδηγός για τον καθορισμό της συμπεριφορά σας.     


Να ακολουθείτε τη συμπεριφορά του ανθρώπου που κάθε πράξη του την προσφέρει στα άγια Πόδια του Θεού σαν το λουλούδι που προσφέρεται σε λατρεία.
                                                                                            -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο