Radio

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should we root out the quality of jealousy completely? Bhagawan elucidates by explaining how we must do our actions, so as to avoid this quality and its offshoots.

Jealousy will make a person see bad, even in the good! It will bring about your destruction in many ways. Root it out of you at the earliest. If not, the next one to come is ego. Ego destroys discrimination, drives out human qualities, and turns you into a demon. Doubt, jealousy, ego and lack of faith are four very strong evil qualities. Even if any one of those four are present in anyone, without doubt, they will be ruined over time. Develop good conduct and earnestly practice good behavior as much as possible, then you will attain the status of a noble person over time. Never do any work with the desire for money or any other benefit. Expecting the result of work is greediness. The fruit of the action depends upon the action itself. Can you expect 100/100 even before you start studying? Instead of studying keeping marks in view, you must study because it is your duty, and do it with total dedication.

'My Dear Students', Vol 2, Ch 1

The feeling that God favours some and not others is born of “jealousy”.
                                    -BABA


Γιατί πρέπει να ξεριζώσουμε από μέσα μας εντελώς το ελάττωμα της ζήλιας; Ο Μπάγκαβαν διευκρινίζει το θέμα αυτό και εξηγεί με ποιον τρόπο πρέπει να εκτελούμε τα έργα μας, ώστε να αποφεύγουμε τη ζήλια και τις παραφυάδες της.

 Η ζήλια κάνει τον άνθρωπο να βλέπει κακό ακόμη και στο καλό. Αυτή θα προκαλέσει την καταστροφή σας κατά πολλούς τρόπους. Ξεριζώστε την, λοιπόν, από μέσα σας το συντομότερο δυνατό. Αν δεν το κάνετε, τότε αυτό που θα ακολουθήσει στη συνέχεια θα είναι ο εγωισμός. Ο εγωισμός καταστρέφει την ικανότητα του ανθρώπου να κάνει ορθή διάκριση, εκδιώκει τις ανθρώπινες αρετές και σας μετατρέπει σε δαίμονα. Η αμφιβολία, η ζήλια, ο εγωισμός και η έλλειψη πίστης είναι τέσσερεις πολύ δυνατές και κακές ιδιότητες. Ακόμα και αν μια οποιαδήποτε από αυτές τις τέσσερεις είναι παρούσα σε κάποιον άνθρωπο, αναμφίβολα με τον καιρό θα τον καταστρέψει. Να καλλιεργείτε καλή συμπεριφορά και να δείχνετε ευσυνείδητα καλή διαγωγή, αυτό δε να το  κάνετε με όσο το δυνατό περισσότερη φροντίδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι με τον καιρό θα κατορθώσετε να φθάσετε στο επίπεδο υψηλοφροσύνης του ανώτερου ανθρώπου. Ποτέ να μην κάνετε οποιοδήποτε έργο παρακινούμενοι από την επιθυμία να κερδίσετε χρήματα ή να αποκομίσετε οποιοδήποτε άλλο όφελος. Η προσδοκία του αποτελέσματος, το οποίο προκύπτει από μια πράξη, είναι πλεονεξία. Ο καρπός της πράξης εξαρτάται από την επιτέλεση της ίδιας της πράξης. Είναι δυνατό να προσδοκάτε το βαθμό «άριστα» ακόμη και πριν ξεκινήσετε να μελετάτε το μάθημά σας; Αντί να μελετάτε έχοντας στο μυαλό σας τον βαθμό, που θα πάρετε, πρέπει να μελετάτε με την αντίληψη ότι η μελέτη είναι καθήκον σας και ότι οφείλετε να κάνετε αυτό το καθήκον με πλήρη αφοσίωση.   
  

Το αίσθημα ότι ο Θεός ευνοεί ορισμένους και όχι άλλους γεννιέται από τη «ζήλια».
                                                              -ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο