Radio

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the sure means to find peace? Bhagawan explains and inspires us today.

Life must be associated with love, not hatred. Some people do not know how to talk courteously. Whatever they say is discourteous and harsh. This is not correct. Every human being should talk sweetly and softly. Your words must be suffused with love. Only then will you experience peace. When your behavior and speech is unpleasant, how can you expect peace to reign in your heart? Peace is not in the outside world; it is very much in your own heart. There are only pieces outside, not peace. You say “I want peace.” Let your behavior be good and courteous. Then, peace will flow from you. Lead a life of mutual love. ‘Love all! Serve all!’ This is My exhortation to you. If only there is love, you can achieve anything. Love is everything. Love is life; life is love.

- Divine Discourse, Dec 25, 2006.

Love, respect, tolerance, mutual co-operation – these must flow from the heart of each to all.
                                              -BABA


Ποια είναι τα ασφαλή μέσα, που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο να βρει την ειρήνη; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα και μας εμπνέει.

Η ζωή πρέπει να συνδέεται και να συνταιριάζει με την αγάπη, όχι με το μίσος. Ορισμένοι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν ευγενικά. Ό,τι και αν πουν, είναι κακότροπο και σκληρό. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ορθή. Κάθε άνθρωπος οφείλει να μιλάει γλυκά και απαλά. Τα λόγια σας πρέπει να πλημμυρίζουν από αγάπη. Μόνο τότε θα βιώσετε την ειρήνη. Όταν η συμπεριφορά και τα λόγια σας προκαλούν δυσαρέσκεια, πώς μπορείτε να αναμένετε να βασιλεύει στην καρδιά σας ειρήνη; Η ειρήνη δεν βρίσκεται στον εξωτερικό κόσμο. Βρίσκεται μέσα στην καρδιά σας. Στον εξωτερικό κόσμο δεν υπάρχει ειρήνη, υπάρχουν μόνο συντρίμμια από τις αποτυχίες. Λέτε «Θέλω ειρήνη». Κάνετε, λοιπόν, τη συμπεριφορά σας ευγενική και καλή. Και τότε η ειρήνη θα ακτινοβολήσει και θα εκχυθεί από εσάς. Ζήσετε τη ζωή σας με αμοιβαία αγάπη. «Να αγαπάτε και να φροντίζετε όλους τους ανθρώπους!» Αυτή είναι η  συμβουλή Μου και η προτροπή που σας απευθύνω. Είθε να υπάρξει αγάπη, για να μπορέσετε να τα κατορθώσετε όλα. Η αγάπη είναι τα πάντα. Η αγάπη είναι ζωή. Η ζωή είναι αγάπη!

Αγάπη, σεβασμός, ανεκτικότητα και αμοιβαία συνεργασία – όλα αυτά πρέπει να πηγάζουν από την καρδιά κάθε ανθρώπου και να απευθύνονται προς όλους.
                                                       -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο