Radio

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


         Σκέψη της ημέρας



We often complain about the poor moral state of the society. But how do we counter this? Bhagawan explains and guides us today.
Spiritual Practice (Sadhana) must be done in a disciplined and systematic manner, in an atmosphere filled with virtues. Just as fans in a large hall cool the atmosphere and provide soothing breeze to the people gathered there, so too, the fans of Truth, Right Conduct, Peace and Love (Sathya, Dharma, Shanthi, and Prema) are necessary to reduce the sweltering heat of ignorance, falsehood, injustice and indiscipline (Ajnaana, Asathya, Anyaaya and Akrama). In a world where noble conduct is being insulted and denied at every turn, peace and tolerance are the only means through which you can save yourself. This is the most important aspect that I ask you to cultivate. In every act, have tolerance and patience with a mutual helping attitude. In the family, cultivate patience and mutual respect; in the community, have righteousness and justice.
- Divine Discourse, Jun 25, 1960.
Divine love will enable one’s thought, word and look to be filled with love.
                                  -BABA


Συχνά παραπονιόμαστε για την αδύναμη ηθική κατάσταση της κοινωνίας. Αλλά πώς καταπολεμούμε αυτή την κατάσταση; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα την εξήγηση και μας καθοδηγεί.

 Η πνευματική άσκηση πρέπει να διεξάγεται κατά τρόπο πειθαρχημένο και συστηματικό, σε ατμόσφαιρα που την πλημμυρίζει το πνεύμα της αρετής. Ακριβώς όπως οι ανεμιστήρες σε μια μεγάλη αίθουσα δροσίζουν την ατμόσφαιρα και φέρνουν ανακουφιστικό αεράκι στον κόσμο που βρίσκεται εκεί μαζεμένος, έτσι και οι ανεμιστήρες της Αλήθειας, της Ορθής Συμπεριφοράς, της Ειρήνης και της Αγάπης είναι απαραίτητοι προκειμένου να μειώσουν την αποπνικτική και ανυπόφορη ζέστη της άγνοιας, του ψεύδους, της αδικίας και της απειθαρχίας. Σε ένα κόσμο όπου η ευγενική συμπεριφορά προσβάλλεται και απορρίπτεται σε κάθε σημείο, η ειρήνη και η ανεκτικότητα είναι τα μόνα μέσα με τα οποία μπορείτε να διασωθείτε. Αυτή είναι η πιο σπουδαία πλευρά της συμπεριφοράς σας, την οποία σας ζητώ να καλλιεργήσετε. Σε κάθε πράξη σας να επιδεικνύετε  ανεκτικότητα και υπομονή και να είσαστε έτοιμοι να προσφέρετε βοήθεια ο ένας στον άλλο. Μέσα στην οικογένεια να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε την υπομονή και τον σεβασμό μεταξύ σας. Στην κοινωνία να είσαστε εκείνοι που εφαρμόζουν και υπερασπίζονται την ηθική και το δίκαιο.


Η Αγάπη του Θεού παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε σκέψη του ανθρώπου, στα λόγια του και στη φυσική του εικόνα να πλημμυρίζουν από αγάπη.
                                                                     -ΒΑΒΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο