Radio

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


What is the one thirst we must all strive for and why? Bhagawan lovingly explains to us today, so we may all receive grace in abundance.

Thirst for Krishna, to see Him, to hear Him, to listen to His Flute, for installing Him in the heart and mind, and for grasping His reality through the intellect - this thirst is most conducive to peace and joy. Devotion to Krishna is the chain by which the monkey mind can be fastened and subdued. The word Krish means to attract (as in aakarshana). Lord Krishna attracts your mind towards Him and turns them away from sensory desires that torment you. He satisfies the deepest thirst of all beings, for peace, joy and wisdom. Hence thirst for Krishna is a sign of health in the spiritual field. Repetition of the name Krishna is useless, unless the contemplation of the Glory of Krishna starts purifying your character. The Grace of the Lord is very powerful and is endowed on the deserving alone. Hence begin today to sublimate your character saturated with piety and devotion. Then you will secure the Grace of the Lord.

- Sathya Sai Speaks, Vol 6, Ch 24.
Purity attracts Divinity. If the iron filings are rusted, even the most powerful magnet will not attract them.
                                                                                        -BABA


Ποια είναι η δίψα, που όλοι πρέπει να αγωνισθούμε για να τη νιώσουμε και γιατί; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα, ώστε να μπορέσουμε όλοι να λάβουμε  σε αφθονία τη Θεία Χάρη.
Να αισθανόσαστε μεγάλη και ακόρεστη δίψα για τον Θεό, να επιθυμείτε σφοδρά να Τον δείτε, να Τον ακούσετε, να απολαύσετε τη μουσική Του, να τον εγκαταστήσετε στην καρδιά σας και στο μυαλό σας και να κατακτήσετε την αλήθεια και την πραγματικότητά Του με τη βοήθεια της νόησής σας – αυτή η δίψα οδηγεί απευθείας στην ειρήνη και τη χαρά. Η αφοσίωση προς τον Θεό είναι η αλυσίδα με την οποία ο απείθαρχος νους μπορεί να δεθεί με σιγουριά και να δαμασθεί. Ο Θεός ελκύει το νου σας προς τον Εαυτό Του και έτσι τον απομακρύνει από τις αισθησιακές επιθυμίες, που σας βασανίζουν. Ικανοποιεί την πιο βαθιά δίψα όλων των ανθρώπων για ειρήνη, χαρά και σοφία. Συνεπώς, η δίψα για τον Θεό είναι σημάδι που φανερώνει υγεία στο πνευματικό πεδίο. Η επανάληψη του Ονόματος του Θεού είναι άχρηστη, εκτός αν ο στοχασμός της δόξας Του αρχίζει να εξαγνίζει το χαρακτήρα σας. Η Χάρη του Θεού είναι πάρα πολύ ισχυρή και παρέχεται μόνο σε εκείνους που το αξίζουν. Συνεπώς, αρχίσετε σήμερα κιόλας να εξευγενίζετε το χαρακτήρα σας κατακλύζοντας τον εαυτό σας με ευσέβεια και αφοσίωση. Κατόπιν τούτου, θα κερδίσετε τη Χάρη του Θεού.     
  

Η αγνότητα προσελκύει τη Θεία Φύση. Αν τα ρινίσματα του σιδήρου έχουν σκουριάσει, ακόμη και ο πιο δυνατός μαγνήτης αδυνατεί να τα ελκύσει κοντά του. 
                                                                                 -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο